FIFA a dispus ca federaţia din Venezuela să-i plătească argentinianului José Pekerman aproape 3 milioane de dolari (2,76 milioane de euro) drept despăgubiri după ce acesta a fost demis din funcţia de selecţioner al echipei naţionale în martie 2023, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Federaţia Venezueleană de Fotbal (FVF) "trebuie să-i plătească" lui Pekerman 1,71 milioane de dolari (1,57 milioane de euro) reprezentând "remuneraţia datorată", plus o dobândă anuală de 5% începând cu 23 august 2023 şi până la achitarea datoriei, şi 1,14 milioane de dolari (1,05 milioane de euro) reprezentând "penalităţi", potrivit deciziei Tribunalului de Fotbal al FIFA, datată 6 noiembrie şi văzută de AFP.

După 15 luni la conducerea echipei naţionale a Venezuelei, José Pekerman, în vârstă de 74 de ani, a părăsit naţionala înaintea începerii preliminariilor Cupei Mondiale. Potrivit presei venezuelene, el a fost demis după ce un audit a dezvăluit "nereguli" în managementul lui Pascual Lezcano, mâna dreaptă a selecţionerului.

Pekerman a fost înlocuit de unul dintre secunzii săi şi conaţionalul Fernando 'Bocha' Batista, care a început bine preliminariile Conmebol (locul 4 după 6 meciuri din 18) în special cu un 1-1 în Brazilia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.