FIFA a anunţat joi, pentru prima oară, că se declară interesată de constituirea unui fond de indemnizaţii pentru victimele accidentelor de muncă petrecute pe şantierele Cupei Mondiale din Qatar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este important să încercăm ca să oferim o reparaţie pentru oricine a suferit o accidentare muncind pe şantierele stadioanelor Cupei Mondiale! Nu este cel mai uşor lucru pe care vrem să îl punem la punct. Este nevoie de o structură, de reguli şi guvernare, dar cu siguranţă este un subiect pe care trebuie să îl facem să progreseze”, a declarat secretarul general adjunct al forului mondial, Alasdair Bell, joi, în Consiliul Europei.

Ideea constituirii unui fond de indemnizaţii pentru muncitori a fost adusă în discuţie, în ultima perioadă, de mai multe organizaţii pentru apărarea drepturilor omului.

Pe şantierele stadioanelor destinate Cupei Mondiale din Qatar 2022 au decedat peste 6.500 de muncitori.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.