Suspendarea internaţionalului italian Sandro Tonali, de la Newcastle United, pentru încălcarea regulilor privind pariurile sportive, se va aplica la nivel mondial, a anunţat vineri FIFA, ceea ce înseamnă că mijlocaşul nu poate juca pentru echipa din Premier League, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tonali a fost sancţionat joi de către Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC) cu o interdicţie de 18 luni, perioadă din care opt luni vor fi comutate într-un tratament alternativ, după ce s-a ajuns la un acord cu Parchetul Federal.

FIFA a precizat că FIGC a cerut ca interdicţia să se aplice la nivel mondial, ceea ce a fost aprobat. Interdicţia intră în vigoare imediat.

"Cererea înaintată de Federaţia Italiană de Fotbal de a se extinde sancţiunea pe care a impus-o jucătorului Sandro Tonali la 27 octombrie 2023 pentru a avea efect la nivel mondial a fost acceptată", a precizat FIFA pentru Reuters.

Managerul echipei Newcastle, Eddie Howe, a declarat, în urmă cu câteva ore, că echipa aşteaptă să vadă dacă poate juca Tonali, deoarece nu a primit încă o confirmare oficială din partea autorităţilor italiene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.