Comisia de Disciplină a FIFA a decis, luni, o interdicţie pe trei ani pentru Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), care astfel nu poate participa în perioada respectivă la activităţi legate de fotbal la nivel naţional şi internaţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FIFA precizează că a constatat că Rubiales a încălcat articolul 13 din Codul Disciplinar al FIFA.

Acest caz se referă la evenimentele care au avut loc la ceremonia de după finala FIFA Women's World Cup, din 20 august 2023, pentru care Rubiales fusese suspendat provizoriu pentru o perioadă iniţială de 90 de zile, se arată pe site-ul forului mondial.

Luis Rubiales a fost notificat luni cu privire la termenii deciziei Comisiei de Disciplină a FIFA. În conformitate cu dispoziţiile relevante ale Codului disciplinar al FIFA, acesta are la dispoziţie zece zile pentru a solicita o decizie motivată, care, în cazul în care va fi solicitată, va fi publicată ulterior pe legal.fifa.com. Decizia poate fi supusă unei eventuale căi de atac în faţa Comisiei de apel a FIFA.

Articolul 13 al Codului Disciplinar prevede următoarele:

13. Comportament ofensator şi încălcări ale principiilor de fair-play

1.Asociaţiile şi cluburile, precum şi jucătorii lor, oficialii şi orice membru şi/sau orice persoană care îndeplineşte o funcţie în numele lor, trebuie să să respecte Legile jocului, precum şi Statutul FIFA şi normele FIFA, regulamente, directive, orientări, circulare şi decizii ale FIFA şi să respecte principiile de fair-play, loialitate şi integritate.

2. De exemplu, orice persoană care acţionează în oricare dintre următoarele moduri poate fi vizată de măsuri disciplinare:

a) încălcarea regulilor de bază ale unei conduite decente;

b) insultarea unei persoane fizice sau juridice în orice mod, în special prin utilizarea gesturi, semne sau limbaj ofensator;

c) utilizarea unui eveniment sportiv pentru manifestări de natură nesportivă;

d) comportament care discreditează fotbalul şi/sau FIFA;

e) modificarea în mod activ a vârstei jucătorilor care figurează pe actele de identitate pe care le prezintă la competiţiile care fac obiectul unor limite de vârstă.

Luna trecută, Federaţia Spaniolă de Fotbal a anunţat demisia fostului său preşedinte Luis Rubiales. El a demisionat şi din funcţia de vicepreşedinte al UEFA

Rubiales a prins-o de cap pe jucătoarea Jenni Hermoso şi a sărutat-o pe buze în timpul ceremoniei de decernare a medaliilor care a urmat victoriei Spaniei cu 1-0 în faţa Angliei în finala Cupei Mondiale feminine, la 20 august.

Hermoso a declarat că nu a vrut să fie sărutată şi că s-a simţit "vulnerabilă şi victimă a unei agresiuni". Rubiale a declarat că sărutul a fost "spontan, reciproc, euforic şi consensual".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.