Spaniolul Fernando Alosnos a avut un dialog amuzant cu inginerul său de cursă, Wilf Jospeh, în timpul Marelui Premiu al Emiratului Abu Dhabi, ultimul grand prix pentru pilotul de la McLaren-Renault în Marele Circ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alonso a avut parte de o retragere amară din Formula 1, în timpul marelui premiu de duminică, nereuşind să intre în primii zece clasaţi.

În partea finală a etapei de la Abu Dhabi, Alonso rula pe poziţia a XI-a, iar inginerul său îi cerea să mărească ritmul pentru a-l ajunge pe Kevin Magnussen de la Haas, situat pe locul zece, care este recompensat cu un punct.

"Am deja 1.800 de puncte în Formula 1", i-a spus Alonso lui Joseph, prin radio, iar acesta i-a răspuns: "Bine, dar încearcă să faci 1.801".

Interesant este că Alonso, dublu campion mondial, a acumulat 1.899 de puncte în cariera începută în 2001, iar punctul de la Abu Dhabi i-ar fi adus un număr rotund în palmares.

Probabil că spaniolul era conştient de acest lucru, ţinând cont de faptul că, în ultimele tururi ale cursei, a tăiat de trei ori la rând virajele 8 şi 9, sperând că, dacă rulează în partea a doua plutonului, nu-l vede nimeni şi se poate apropia astfel de Magnussen.

Comisarii FIA s-au amuzat de ceea ce a făcut Alonso, dar nu au ezitat să-l penalizeze cu 15 secudne, câte cinci pentru fiecare dată când a tăiat virajele, şi cu retragerea a trei puncte de pe superlicenţa de pilot.

Fernando Alonso, 37 de ani, risca chiar o descalificare cu steagul negru, dar Charlie Whiting, directorul de competiţii al FIA, spune că nu ar fi fost frumoasă o astfel de sancţiune.

"Era finalul cursei şi nu cred că ar fi fost foarte frumos să-i arăţi cuiva ca Fernando un steag negru la ultima lui cursă, nu? Nu cred că s-a discutat de steagul negru", a declarat Whiting pentru motorsport.com.

După cursă, Fernando Alonso a salutat publicul, făcând "donuts" alături de protagoniştii sezonului, Lewis Hamilton şi Sebastian Vettel. Alonso nu va mai concura în Formula 1, cel puţin anul viitor, însă nu este exclusă o revenire a lui, în 2020.

Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, ultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. El a fost urmat de germanul Sebastian Vettel de la Ferrari şi de olandezul Max Verstappen de la Red Bull.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.