Federaţia Spaniolă de Rugby (FER) a anunţat că în şedinţa de luni conducerea forului a decis să conteste la Tribunalul de Arbitraj Sportiv decizia în urma căreia naţionala iberică a pierdut locul la Cupa Mondială din 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FER consideră excesivă sancţiunea World Rugby şi a precizat că decizia apelului reprezintă “un exerciţiu de responsabilitate”.

La 27 iunie, World Rugby anunţa oficial că a încheiat toate procedurile legate de apelul Federaţiei Spaniole de Rugby în cazul sancţiunilor primite ca urmare a folosirii unui jucător ce nu îndeplinea condiţiile de eligibilitate. Comisia de Apel a World Rugby a respins atunci apelul depus de forul iberic de specialitate. Decizia Comisiei Independente numite de forul mondial care a analizat cazul a rămas neschimbată, la fel şi sancţiunile impuse de forul mondial. Drept urmare, România s-a calificat direct la Cupa Mondială de Rugby din 2023 ce va avea loc în Franţa.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.