Federaţia Rusă de Atletism a fost amendată cu 10 milioane de dolari pentru încălcarea regulamentelor antidoping. La Jocurile Olimpice de la Tokyo vor putea participa doar cel mult zece atleţi ruşi sub drapel neutru, a anunţat World Athletics.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Federaţia Rusă de Atletism a fost suspendată în 2015 după ce un raport comandat de Agenţia Mondială Antidoping a arătat că exista dopaj în masă în atletismul din Rusia. De atunci, unii oficiali şi antrenori ruşi au fost implicaţi în continuare în scandaluri de dopaj, ceea ce a afectat eforturile ţării de a obţine ridicarea suspendării.

World Athletics a anunţat joi că limitează la 10 numărul de ruşi eligibili pentru a concura la JO ca sportivi neutri. Sportivii ruşi pot solicita să concureze în plan internaţional ca neutri după ce demonstrează că s-au pregătit într-un mediu fără dopaj.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.