Federaţia Neo-zeelandeză de Rugby va reduce salariile conducătorilor săi şi personalului administrativ pentru a face faţă micşorării veniturilor în contextul pandemiei de coronavirus, relatează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Este o perioadă incredibil de dificilă. Avem oameni extraordinari aici, în toată ţara, care trăiesc vremuri complicate din punct de vedere financiar”, a declarat Mark Robinson, director general al New Zealand Rugby.

Reducerile cu 40 la sută ale salariilor sunt valabile pentru următoarele trei luni. “Acum se discută cu jucătorii”, a adăugat Robinson.

Mark Robinson a precizat că dacă se va concretiza cel mai pesimist scenariu, şi anume anularea tuturor meciurilor din cadrul Super Rugby (campionatul cluburilor din emisfera sudică) şi a meciurilor-test ale naţionalei, federaţia va rata câştiguri de 100 de milioane de dolari neo-zeelandezi (54 de milioane de euro0.

Federaţia din Noua Zeelandă a contactat World Rugby pentru a solicita un ajutor financiar. Între timp, forul neo-zeelandez a acordat un ajutor de urgenţă de 250.000 de dolari neo-zeelandezi fiecărei din cele cinci echipe care joacă în Super Rugby.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.