Federaţia Internaţională de Scrimă (FIE) a oficializat vineri reintegrarea în competiţie a sportivilor ruşi şi belaruşi, începând cu ziua de 3 aprilie 2023, data începerii perioadei de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Scrima este primul sport olimpic care a făcut această alegere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE –

Federaţia Ucraineană de Scrimă a reacţionat postând pe Instagram un mesaj în care se declară şocată şi revoltată de decizia FIE.

“Astăzi, 10 martie, Congresul Federaţiei Internaţionale de Scrimă, în ciuda obiecţiilor categorice ale Ucrainei şi ale aliaţilor noştri, a votat pentru revenirea reprezentanţilor Rusiei şi Belarusului în competiţii. Aceşti reprezentanţi au fost înlăturaţi din arena internaţională în martie 2022, în conformitate cu recomandarea Comitetului Olimpic Internaţional.

Suntem profund şocaţi şi revoltaţi de această decizie şi convocăm imediat o şedinţă a Prezidiului pentru a lua o decizie cu privire la reacţia noastră după decizia FIE şi un posibil apel.

În weekend, vom discuta cu membri ai federaţiei, sportivi, antrenori, Comitetul Olimpic Naţional şi Ministerul Tineretului şi Sorturilor”, este mesajul federaţiei.

 

ŞTIREA INIŢIALĂ –

Reunită vineri, în cadrul unui congres extraordinar, Federaţia Internaţională de Scrimă (FIE) a anunţat revenirea în competiţie a sportivilor ruşi şi belaruşi, absenţi din circuitul internaţional de la începutul invaziei ruse în Ucraina, în februarie 2022. Dintre cele 136 de federaţii cu drept de vot, 89 au votat pentru revenirea sportivilor din cele două ţări. Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) nu a luat încă nicio poziţie definitivă.

Participarea scrimerilor din Rusia şi Belarus este prevăzută pentru data de 3 aprilie 2023, zi în care încep concursurile de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Această decizie este supusă validării CIO, „sub rezerva oricărei recomandări şi viitoare decizii a CIO şi în conformitate cu condiţiile de neutralitate şi eligibilitate individuală”, precizează FIE.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.