Federaţia Internaţională de Judo (IJF) a respins opt nume din delegaţia propusă de Rusia pentru a concura sub drapel neutru la Campionatul Mondial de la Doha, Qatar (7-13 mai), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

IJF a fost de acord să reintegreze sportivii ruşi şi belaruşi, în condiţii de neutralitate, în urma unei recomandări din partea Comitetului Olimpic Internaţional.

Federaţia Internaţională de Judo a primit o listă de participanţi şi "a efectuat o examinare independentă a antecedentelor sportivilor şi delegaţilor".

Doar sportivii "angajaţi la Centrul Federal de Antrenament Sportiv" şi sportivii "pentru care nu au fost identificate informaţii care să sugereze sprijin sau opinii privind invazia Rusiei în Ucraina" au fost autorizaţi să participe la CM-2023, a precizat IJF.

"După o analiză amănunţită, opt membri ai delegaţiei au fost respinşi" de pe lista de participare la Mondiale, a precizat Federaţia internaţională, fără a preciza dacă este vorba de judoka sau de orice alt membru al delegaţiei (antrenori, medici, fizioterapeuţi, ...).

Pe site-ul Federaţiei Internaţionale de Judo dedicat Mondialelor-2023, douăzeci de "sportivi individuali neutri" (10 bărbaţi şi 10 femei, ruşi sau belaruşi) figurează printre participanţii la Mondiale, printre care vicecampionul mondial la categoria grea (+100 kg) din 2021, Tamerlan Bashaev, sau campionul mondial din 2021 la categoria -60 kg, Yago Abuladze, înscris la Doha la categoria -66 kg.

Federaţia ucraineană de judo a anunţat luni că se va retrage de la Campionatul Mondial din 2023 din cauza prezenţei sportivilor ruşi şi belaruşi. Dubla campioană mondială (2018 şi 2019) la categoria -48 kg, Daria Bilodid, nu va fi astfel prezentă la Doha.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.