Federaţia germană a anunţat, miercuri, că fotbaliştii din Bundesliga care au transmis mesaje după decesul lui George Floyd, bărbatul de culoare ucis de un poliţist la Minneapolis, nu vor face obiectul unor proceduri disciplinare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Comisia de Control a Federaţiei Germane de Fotbal (DFB) nu va deschide proceduri împotriva jucătorilor din Bundesliga Achraf Hakimi, Jadon Sancho (ambii de la Borussia Dortmund), Weston McKennie (FC Schalke 04) şi Marcus Thuram (Borussia Monchengladbach) pentru solidaritatea lor şi manifestările antirasism legate de americanul George Floyd”, se arată pe site-ul forului.

Comisia nu va sancţiona nici alte manifestări de solidaritate cu George Floyd care ar putea avea loc la meciurile următoare din Germania.

“Evident, comisia ţine mereu cont de regulamentele FIFA şi DFB. Însă în acest caz, acestea sunt campanii antirasism ale jucătorilor, care sunt în linie cu valorile susţinute mereu de DFB. Astfel, nu vor exista proceduri în următoarele săptămâni”, a declarat preşedintele comisiei, Anton Nachreiner.

La meciuri din Bundesliga, Weston McKennie, Jadon Sancho şi Achraf Hakimi şi-au exprimat indignarea după moartea lui George Floyd, primul purtând o banderolă şi ceilalţi doi dezvăluind mesaje pe tricouri, prin care cereau dreptate pentru victima agresiunii poliţiei. Marcus Thuram a pus un genunchi pe pământ după un gol şi a reluat astfel un gest făcut cunoscut de jucătorul de fotbal american Colin Kaepernick pentru a denunţa violenţa poliţiei împotriva populaţiei de culoare din Statele Unite.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.