Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a anunţat că va extinde aplicarea regulii eliminării temporare, pe care a testat-o deja, la 31 de competiţii de juniori şi tineret, din sezonul 2019/2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regula îi permite unui arbitru să elimine un jucător pentru zece minute dacă fotbalistul protestează la vreo decizie. Arbitrul va semnaliza eliminarea temporară arătându-i jucătorului cartonaşul galben şi, în acelaşi, timp marginea terenului. La a doua abatere, jucătorul va fi eliminat cu cartonaşul roşu.

"FA a testat punctual eliminările temporare în sezonul 2017/2018, înainte de a o extinde în mai multe campionate în sezonul 2018/2019, cu scopul de a îmbunătăţi experienţa de meci pentru public şi pentru jucători. După răspunsul pozitiv primit din partea jucătorilor, antrenorilor şi arbitrilor, s-a decis ca eliminările temporare să fie extinse la 31 de campionate pentru tineret. Protestele reprezintă un element-cheie care trebuie abordat şi testele au demonstrat că eliminările temporare funcţionează bine", a precizat FA într-un comunicat, citat de lefigaro.fr.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.