Federaţia Americană de Fotbal a abrogat interdicţia fotbaliştilor de a îngenunchea în timpul imnului american, o regulă pusă în aplicare în 2017, după ce jucătoarea Megan Rapinoe a adoptat această atitudine ca mesaj de sensibilizare cu privire la violenţa poliţiei împotriva persoanelor de culoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această regulă a fost descrisă drept "rea" de către USSF, care consideră că a ilustrat eşecul ei de a răspunde la preocupările persoanelor de culoare.

Decizia USSF intervine în contextul tensiunilor mari din Statele Unite, după moartea lui George Floyd, la 25 mai.

Această măsură a fost introdusă în 2017, după ce starul echipei naţionale feminine Megan Rapinoe a pus genunchiul pe pământ în timpul imnului, la meci internaţional din 2016. Apoi, ea s-a alăturat mişcării de protest faţă de violenţa poliţiei împotriva persoanelor de culoare, iniţiată de fostul jucător de fotbal american Colin Kaepernick.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.