Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a declarat, vineri, că gruparea sa va sesiza Comisia de Disciplină a FRF, după ce preşedintele federaţiei, Răzvan Burleanu, a declarat că, în trecut, unii arbitri erau mituiţi de conducători de cluburi. Burleanu trebuie să probeze afirmaţiile sale, în faţa comisiei, consideră Becali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Trebuia să se autosesiseze Comisia de Disiciplină, pentru că referirea lui a fost în general la cei care au mituit arbitri în trecut. Nu contează la cine s-a referit, dacă la mine sau la altcineva. Contează că a făcut referire şi a denigrat imaginea arbitrilor fotbalului românesc şi trebuia să se autosesizeze Comisia de Disciplină. Nu s-a autosesizat pentru că o comandă ei. Dar până când aşa? Comisia de Disciplină trebuie să fie independentă şi dacă nu se autosesizează o sesizăm noi şi cerem să fie sancţionat disciplinar el, Burleanu, cum este normal", a declarat Becali, la Pro X. 

Becali a reamintit că membrii comisiei s-au autosesizat în cazul lui: "Că am spus că (n.r. - fostul selecţioner Christoph Daum) este drogangiu şi că a făcut puşcărie pentru că a fost condamnat pentru prostituţie. A fost, eu am spus adevărul. Şi că am spus că eu nu mai iau jucători de culoare decât dacă sunt din Europa, dacă sunt europeni. Că am zis că se adaptează greu, conform educaţiei lor. Că aşa este, aşa mi s-a întâmplat mie. Au zis că e discriminare. Eu nu am făcut nicio discriminare, eu iubesc oamenii indiferent de culoarea pielii lor. Dar dacă este needucat, nu mai.vreau să lucrez cu el."

Burleanu a făcut comentarii privind mituirea arbitrilor în trecut, după ce FCSB a solicitat şi LPF a aprobat aducerea unor arbitri străini la meciurile din play-off-ul Ligii I.

“Sunt anumite persoane care-şi doresc să aibă o anumită influenţă la nivelul arbitrajului românesc. Eu cred că arbitrajul românesc se află acum într-o zonă de integritate. Dacă sunt alte persoane care solicită altceva, i-aş ruga să-şi amintească cum arăta arbitrajul în 2008-2009 sau 2012, când au fost prestaţii dezamăgitoare ale arbitrilor străini, iar cei care vor să vorbim despre această integritate să vină să spună care au fost şpăgile pe care le-au plătit arbitrilor până în 2014, cui şi cât. Nu suntem de acord cu acest subiect. CCA nu poate să facă delegări în România de arbitri străini”, a spus Burleanu.

Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal a votat, marţi, propunerea FCSB ca partidele din Liga I să fie oficiate de către arbitri străini, doar în cazul în care ambele echipe implicate într-un meci sunt de acord şi împart în mod egal cheltuielile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.