FC Viitorul a dat publicităţii un comunicat, luni, în care îşi exprimă nemulţumirea faţă de modul în care a fost programată în etapele 3-6 ale play-out-ului Ligii I.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"FC Viitorul Constanţa doreşte să tragă un semnal de alarmă asupra modului în care s-a decis programarea meciurilor din etapele 3-6 ale play-out-ul Ligii 1, partide care în principiu vor stabili ierarhia echipelor retrogradabile şi / sau participante la baraj.

- Astfel, FC Viitorul Constanţa este SINGURA echipă din play-out nevoită să dispute 4 meciuri în 10 zile, dintre care 3 partide urmând să fie în deplasare!

- Ca urmare a acestei programări, se încalcă orice principiu de etică şi fair-play prin care fiecare echipă ar trebui să aibă şanse egale în lupta pentru obţinerea punctelor puse în joc.

- Nu este prima dată când aceste programări dezavantajează evident formaţia noastră, fără a se ţine cont de:

a. Timpul necesar refacerii fizice a jucătorilor înainte şi după fiecare meci în condiţiile desfăşurării unor meciuri într-un interval chiar mai mic de 72 de ore!!! (2 mai, ora 18.30 cu Dinamo - 5 mai ora 14.15 cu Hermannstadt, la Mediaş).

b. Distanţele foarte lungi în condiţiile infrastructurii din România şi de costurile ce implică aceste deplasări succesive într-un timp extrem de scurt. Preferăm să putem achita salariile în locul unor curse charter!

- Prin această decizie de programare a etapelor 3-6, se avantajează şi dezavantajează în acelaşi timp unele formaţii, astfel că deţinătorii de drepturi TV se implică practic în ierarhia clasamentului Ligii 1, condamnând în fapt echipa noastră la retrogradare! LPF este obligată la rândul ei să accepte programul impus de deţinătorii drepturilor TV şi, prin atitudinea ei pasivă, nu-şi poate exercita prevederile statutare de a apăra drepturile cluburilor şi echitatea competiţiei pe care o organizează.

- Atenţionăm pe toţi cei implicaţi în luarea acestor decizii că în cazul menţinerii ei - programarea partidei cu Hermannstadt la data de 5 mai, ora 14.15 - clubul nostru NU se va putea prezenta la unul din aceste jocuri", se arată în comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.