Farul Constanţa, clubul patronat de Gheorghe Hagi, fost Viitorul, nu a primit licenţa UEFA pentru cupele europene din cauza schimbării denumirii, însă precizează că va ataca această decizie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"O comisie din cadrul forului european, primind anumite informaţii, a înţeles greşit întreaga procedură pe care am urmat-o în vara anului 2021, în pofida explicaţiilor transmise, atât de clubul nostru, cât şi de Federaţia Română de Fotbal.

Dorim să subliniem că toate demersurile juridice pe care clubul nostru le-a realizat în anul 2021 au respectat, cu stricteţe, regulamentele sportive internaţionale, nationale şi legile din ţara noastră. Am avut avizul prealabil al Federaţiei Române de Fotbal, înainte de a efectua orice demers juridic, iar ulterior, constatând că am respectat (ad litteram) regulamentele sportive, Comitetul Executiv al FRF a aprobat toată procedura juridică realizată de noi.  

Clubul nostru avea una din cele mai importante academii de copii si juniori din Europa, baza sportivă ultramodernă, stadion propriu, un buget anual care ne permitea, aşa cum s-a întamplat, să participăm an de an în Liga 1, iar tot ceea ce am făcut în vara anului 2021 a fost, în primul rând, pentru comunitatea locală, pentru ca acest brand, Farul, al Constanţei, să rămână al acestei regiuni a ţării.

Suntem convinşi că, în procedurile legale ce le vom urma, se va demonstra că tot ceea ce am făcut a fost legal şi doar pentru fotbalul dobrogean", se arată într-un comunicat.

Cu două etape înaintea finalului sezonului, Farul ocupă locul 5 în clasamentul play-off-ului Ligii 1 Casa Pariurilor, cu 29 de puncte, la două puncte de FC Voluntari, de pe lcoul 4, şi speră să se califice în preliminariile Conference League.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.