Fanii echipei Kuban Krasnodar au adresat o scrisoare deschisă conducerii clubului, în care cer păstrarea antrenorului Dan Petrescu în funcţie, motivul rezultatelor slabe fiind, în opinia lor, neplata salariilor jucătorilor, informează presa rusă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În ultimele zile, în toată media au apărut informaţii despre posibila rezilire a contractului antrenorului principal Dan Petrescu. Suntem total împotriva demiterii antrenorului şi facem astfel un apel la conducerea clubului, la administraţia provinciei Krasnodar şi la guvernator. Nu este un secret că jucătorii şi antrenorii nu sunt plătiţi de patru luni, iar demiterea antrenorului nu anulează datoriile. Nu trebuie să intrăm în panică. Responsabilitatea angajatorului este să plătească salariile angajaţilor. Motivul rezultatelor slabe nu este antrenorul, ci eşecul conducerii clubului de a-şi îndeplini obligaţiile. Să nu îndrăzniţi să îl demiteţi pe Petrescu!", se arată în scrisoarea fanilor.

Presa rusă a scris, luni, că impresarul lui Dan Petrescu, Nicolae Pârnău, se află la Krasnodar pentru a negocia cu conducerea clubului Kuban rezilierea contractului antrenorului român. În locul său sunt vehiculate numele lui Iuri Gazzaev, Andrei Gordeev şi Fedor Şcerbacenko.

Ulterior, Pârnău a declarat că Petrescu nu intenţionează să-şi rezilieze contractul cu echipa din Krasnodar. Potrivit presei ruse, tehnicianul român are o clauză de reziliere a contractului de 1,5 milioane de euro.

Dan Petrescu a revenit în acaestă vară pe banca tehnică a echipei din Krasnodar, dar, după şapte etape, formaţia sa ocupă ultimul loc în liga a doua rusă, cu 4 puncte, fără victorie. În ultima etapă, Kuban a pierdut, cu 4-1, în deplasare, la FK Himki.

La mijlocul lunii iunie, antrenorul Dan Petrescu a semnat un contract valabil doi ani cu gruparea FC Kuban, care a retrogradat în liga a doua rusă, la finalul sezonului trecut.

Petrescu a mai antrenat echipa Kuban Krasnodar în perioada 2009-2012 şi după primul sezon a promovat în cel mai important eşalon al fotbalului rus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.