Calificarea Marocului la turneul final al Cupei Mondiale din 2018, pentru prima dată după 20 de ani, a fost sărbătorită, sâmbătă seară, nu numai la Casablanca, ci şi la Paris şi la Bruxelles. În capitala Belgiei, s-au produs incidente între suporteri şi forţele de ordine, care au intervenit cu tunuri de apă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel puţin o maşină a fost incendiată, mai multe vitrine au fost distruse şi 22 de poliţişti au fost răniţi, în Place de la Bourse. Poliţia belgiană a precizat că aproximativ 1.500 de suporteri s-au strâns în centrul oraşului Bruxelles după victoria obţinută de Maroc în faţa Coastei de Fildeş, iar circa 300 de persoane au devenit violente şi au atacat forţele de ordine.

Nu au fost efectuate reţineri, însă vinovaţii pentru incidente şi distrugeri vor fi identificaţi cu ajutorul camerelor de supraveghere, a declarat ministrul belgian de Interne, Jan Jambon, potrivit Reuters.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Problema fundamentală este că astfel de evenimente sunt folosite ca scuză pentru un comportament nesăbuit şi pentru a face lucruri inacceptabile. Avem camere de supraveghere, cine a făcut aceste lucruri va plăti, nu există altă cale", a declarat Jambon.

În Bruxelles locuiesc peste 100.000 de persoane de origine marocană.

La Paris, fanii Marocului au sărbătorit pe Champs-Élysées şi la Arcul de Triumf.

Marocul s-a calificat la CM din Rusia, după ce a învins Coasta de Fildeş, scor 2-0, prin golurile marcate de Dirar (25) şi Benatia (30). Marocanii au terminat pe primul loc în grupa C a preliminariilor africane, fără gol primit în cele şase meciuri jucate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.