Pilotul francez Fabio Quartararo (Yamaha) a coborât de pe locul 4 pe 6 la Marele Premiu de MotoGP al Cataloniei, după ce a primit încă trei secunde de penalizare, din cauza combinezonului său, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul clasamentului piloţilor a fost victima unei probleme a combinezonului sau în ultimele tururi. Echipamentul s-a deschis pe neaşteptate şi Quartararo a trebuit să scape de protecţia pieptului şi, prin urmare, a încheiat cursa cu pieptul în vânt.

O situaţie periculoasă şi penalizantă din punct de vedere al timpilor, deoarece acest combinezon deschis a funcţionat ca un factor de frânare în curentul pe care îl avea de suportat motociclistul la aproape 300 de kilometri/oră.

Al treilea la linia de finiş, după ce i-a rezistat australianului Jack Miller în ciuda acestui handicap, Quartararo a terminat pe locul 4 după o primă penalizare de trei secunde, pentru că a tăiat un viraj, în turul 22.

După ce cursa s-a terminat şi după ce filmările care îl arată pe liderul Campionatului Mondial de Moto GP cu combinezonul larg deschis în ultimele cinci tururi au fost publicate, mai multe proteste au început să apară din paddock.

La conferinţa de presă, când ocupanţii podiumului au fost întrebaţi dacă ar fi trebuit arătat un drapel negru pentru descalificare francezului, Miguel Oliveira, Johnn Zarco şi Jack Miller au răspuns afirmativ, întrucât "integritatea pilotului" era în joc.

În plus, în culise, presiunea a venit de la ceilalţi constructori, care au insistat ca situaţia lui Quartararo să fie revizuită. În cele din urmă, francezul a fost convocat de direcţiunea cursei pentru a fi pedepsit cu trei secunde în plus "pentru că a condus fără combinezonul său său ataşat corespunzător şi fără protecţia obligatorie pentru piept". Francezului i s-a aplicat o nouă penalizare de trei secunde la rezultatul său din cursă. Quartararo a fost, astfel, retrogradat pe locul şase, în timp ce spaniolii Joan Mir (Suzuki Ecstar) şi Maverick Vinales (Yamaha) au câştigat câte un loc.

"Le mulţumesc tuturor celor care s-au plâns ca să primesc o altă penalitate. Nu am pus pe nimeni în pericol şi a fost foarte complicat să pilotez. Dar este frumos să descoperi adevărata faţă a oamenilor”, a spus Quartararo, cu amărăciune, pe Instagram.

Decizia oficialilor este greu de înţeles, deoarece dacă siguranţa francezului de 22 de ani era în joc, ar fi trebuit să i se arate steagul negru în timpul cursei.

Etapa a şaptea a CM de MotoGP a fost câştigată de portughezul Miguel Oliveira de la Red Bull KTM, urmat de francezul Johann Zarco de la Ducati Pramac şi australianul Jack Miller de la Ducati Lenovo.

Pentru Oliveira a fost al treilea succes în MotoGP, primul în acest sezon.

Quartararo conduce în clasamentul piloţilor, cu 118 puncte, fiind urmat de Zarco, 101 puncte şi de Miller, 90 de puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.