Pilotul olandez Max Verstappen a câştigat duminică Marele Premiu al Ţărilor de Jos la Formula 1, de la Zandvoort, reuşind a noua victorie consecutivă într-un sezon şi egalând astfel recordul lui Sebastian Vettel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Max Verstappen (Red Bull) s-a aflat la a unsprezecea victorie din sezonul 2023 şi a reuşit să lege nouă succese consecutive în acest sezon, egalând recordul stabilit de pilotul german Sebastian Vettel în anul 2013.

Pe locul secund s-a clasat spaniolul Fernando Alonso (Aston Martin), iar francezul Pierre Gasly (Alpine) a încheiat pe locul al treilea, profitând de o penalizare de cinci secunde primită de Sergio Perez (Red Bull).

În timpul cursei s-au petrecut mai multe incidente: abandon tehnic al lui Charles Leclerc (Ferrari) în turul 41, în turul 61 a început o ploaie torenţială. Pilot chinez Zhou Guanyu a lovit parapetul şi a rămas blocat, în turul 64, cu puţin timp înainte să fie scos steagul roşu, din cauza ploii. Cursa a fost întreruptă timp de mai bine de patruzeci de secunde, înainte de a-şi disputa ultimele 8 tururi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.