Jucătorul Abdessamad "Abde" Ezzalzouli de la FC Barcelona ar fi ales să joace pentru reprezentativa Marocului, informează presa spaniolă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a fost convocat pentru meciurile cu Republica Democratică Congo din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar.

Potrivit As, Abde ar fi acceptat convocarea, după ce a refuzat să se alăture naţionalei marocane pentru Cupa Africii pe Naţiuni, în speranţa că va putea juca pentru Spania.

Potrivit sursei citate, Abde, 20 de ani, ar fi luat această decizie pentru că Marocul îi oferă şansa de a juca la Cupa Mondială din Qatar din 2022, în timp ce pentru Spania ar trebui să joace în reprezentativa U21.

Lipsa meciurilor cu Barcelona a avut de asemenea o influenţă. De când Xavi Hernandez l-a înlocuit pe Ronald Koeman la conducerea tehnică a catalanilor, spre sfârşitul anului 2021, jucătorul s-a întors la Barcelona B şi a primit puţine oportunităţi la prima echipă.

Tânărul fotbalist cu dublă cetăţenie, marocană şi spaniolă, s-a format ca jucător la Hercules, unde a ajuns în 2016. Barcelona B l-a transferat în august 2021 şi Abde a impresionat de la primele meciuri, fiind promovat repede la prima echipă.

Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) a făcut presiuni asupra fotbalistului născut în Maroc să nu răspundă convocării în premieră la echipa naţională pentru Cupa Africii pe Naţiuni (9 ianuarie - 6 februarie).

Totuşi, forul spaniol nu i-a promis o convocare fermă la naţionala iberică, însă i-a subliniat faptul că staff-ul tehnic este foarte interesat de el.

La 25 şi 29 martie, Marocul va disputa o dublă manşă cu RD Congo, cu primul meci în deplasare. Echipa care va câştiga aceste întâlniri va merge la turneul final din Qatar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.