Kylian Mbappe, una dintre vedele echipei Paris Saint-Germain, a fost criticat după ce a decis să nu se prezinte la o acţiune a unui sponsor al Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF), săptămâna trecută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma incidentului, avocata lui Mbappe, Delphine Verheyden, şi-a apărat clientul, susţinând că jucătorii ar trebui să aibă mai multe drepturi asupra relaţiilor cu sponsorii echipelor.

"Nu este realist ca un jucător să aibă un angajament faţă de echipa naţională din momentul în care debutează şi până la cinci ani după terminarea carierei”, a spus ea pentru L’Equipe, potrivit Mundo Deportivo.

"Există riscul ca imaginea lui să fie distorsionată. În ciuda propunerilor pe care le-a primit şi care sunt multe, Kylian a încercat mereu să fie foarte atent în alegerea sponsorilor. El vrea să transmită mesajele corecte celor mai mici. Ce s-ar fi întâmplat dacă o companie rusă ar fi fost un sponsor al FFF? Jucătorii nu ar fi avut cum să refuze să promoveze acest brand", a continuat avocata.

Este de urmărit cum evoluează acest subiect, într-o perioadă în care jucătorii preiau tot mai mult controlul asupra imaginii lor. Acum, cluburile trebuie să achiziţioneze drepturile de imagine ale jucătorilor dacă doresc să îi prezinte în propriile campanii de sponsorizare. Nu este cazul echipelor naţionale, care nu vor plăti niciodată milioane jucătorilor pentru imaginea lor.

Atacantul Kylian Mbappe s-a aflat în mijlocul unui episod tensionat cu Federaţia Franceză de Fotbal (FFF) din cauza drepturilor sale de imagine.

Reprezentanţii lui Mbappe sunt în conflict de ceva vreme cu FFF pentru utilizarea imaginii jucătorului şi nu a fost găsită nicio rezolvare până acum. Mbappe a refuzat să participe la mai multe acţiuni media organziate de federaţie.

Potrivit presi franceze, atacantul echipei Paris Saint-Germain s-ar simţi inconfortabil cu unele dintre mărcile aflate în parteneriat cu FFF.

El ar fi, de asemenea, nemulţumit de termenii acordului dintre federaţie şi jucătorii selecţionaţi cu privire la drepturile lor de imagine, care datează din 2010. Pe atunci, după dezastrul de la Cupa Mondială din Africa de Sud, s-a convenit ca drepturile de imagine să fie distribuite în mod egal între cei 23 de jucători selecţionaţi.

Drepturile de imagine ale lui Mbappe provoacă, de asemenea, o problemă în negocierile sale cu Real Madrid, formaţia la care vrea să se transfere din vară. La Real se obişnuieşte ca jucătorii să cedeze 50 la sută din drepturile lor de imagine către club şi doar Cristiano Ronaldo a fost excepţia de la această regulă. Mbappe ar dori un tratament asemănător la echipa madrilenă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.