Trimisul italian al Eurosport la Melbourne a remarcat noua caracteristică a jocului Simonei Halep, cu care şi-a învins adversara din sferturile de finală ale Australian Open: "apărare şi contraatac".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu doar apărare. Aceasta este caracteristica noii Simona Halep. Mai întâi trebuie să ne uităm la numere înainte de a începe: 21 de lovituri câştigătoare, Karolina Pliskova, 20, Simona Halep. Lumea tenisului, aşa cum o cunoşteam, pare să se răstoarne. Asta pentru că românca, numărul 1 mondial, a părut să refuze obişnuita imagine a unei intrigi deja scrise: Pliskova să lovească tare şi ea să se apere, în speranţa/capacitatea că totul o să meargă bine. Halep - sau mai bine, noua Halep - a reuşit ceva în plus: apărare şi contraatac. Cu reverul în lung de linie, armă brusc apărută după o viaţă în izolare. Şi dacă numărul loviturilor câştigătoare nu minte, atestând un nivel de echilibru, cu siguranţă nici cel al erorilor neforţate, cu Pliskova la cota de 28, faţă de exactitatea lui Halep (doar 10). 

Apoi, în plus faţă de aceste date, a fost clară tendinţa unei partide care nu putea avea un început mai ironic. Din cinci ghemuri câştigate în total de Pliskova, trei au fost la început: 3-0 pentru jucătoarea cehă şi o minge de dublu break. Pierdută fiind aceasta, prin meritul puternicei Halep, a început meciul româncei., care, mai mult decât o recuperare, a fost un spectacol de soliditate în sens unic. 12 la 2 a fost totalul final, pentru un 6-3, 6-2, într-o oră şi 11 minute, ceea ce este foarte asemănător cu ceea ce am văzut de dimineaţă, când Keys a fost făcută chifteluţe. Halep a dat şi mai mult sens statisticii dinaintea acestui meci, 5-1 în întâlnirile directe, toate jucate într-un arc temporal de trei ani", a scris sursa citată.

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat pentru prima dată în semifinalele Australian Open, după ce a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-3, 6-2, în 72 de minute, pe sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6.

În penultimul act, Halep va evolua cu sportiva germană Angelique Kerber, locul 16 WTA şi capd e serie numărul 21, care a trecut, tot miercuri, cu scorul de 6-1, 6-2, în 51 de minute, pe americanca Madison Keys, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 17.  Kerber este pentru a doua oară în penultimul act la Melbourne, după ce a câştigat ediţia din 2016. În acelaşi an, Kerber s-a impus şi la US Open.

Anul trecut, Halep a fost eliminată de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, în primul tur. Anterior, cea mai bună performanţă a Simonei Halep la Melbourne era calificarea în sferturi, în 2014 (înfrângere în faţa sportivei slovace Dominika Cibulkova) şi 2015 (eliminată de rusoaica Ekaterina Makarova).

Simona Halep a atins acum faza semifinalelor la toate turneele de grand slam. Ea a mai jucat în penultimul act al unui turneu "major" la French Open (2014 şi 2017), la Wimbledon (2014) şi la US Open (2015).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.