Naţionalele de baschet masculin ale Sloveniei, Germaniei, Italiei şi Greciei sunt primele echipe calificate în sferturile de finală ale Eurobasket, după ce au eliminat sâmbătă, la Istanbul, reprezentativele Ucrainei, Franţei, Finlandei şi Lituaniei, în faza optimilor de finală ale competiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patru meciuri au fost programate sâmbătă, la Istanbul, în faza optimilor, iar rezultatele înregistrate sunt următoarele: Slovenia – Ucraina 79-55 (42-27), Finlanda – Italia 57-70 (29-48), Franţa – Germania 81-84 (34-40) şi Grecia – Lituania 77-64 (37-30).

În sferturi s-au calificat astfel Slovenia, Germania, Italia şi Grecia.

Duminică vor avea loc celelalte patru partide din optimi, între Spania – Turcia, Serbia – Ungaria, Spania – Turcia şi Croaţia – Rusia.

În sferturi se va juca tot eliminatoriu pentru semifinale şi apoi pentru medaliile Eurobasket2017. Finala este programată în 17 septembrie.

Naţionala României a încheiat grupa C a Eurobasket de la Cluj-Napoca pe ultimul loc, cu 5 puncte, ratând optimile de finală, cu cinci înfrângeri în faţa Spaniei, Croaţiei, Muntenegrului, Ungariei şi Cehiei.

Echipa naţională a României s-a calificat la acest turneu final tocmai pentru că a fost una din cele patru gazde. Ultima participare a naţionalei la un Campionat European a fost la CE 1987 (Grecia), când a ocupat locul 12 (ultimul), iar acum a organizat o grupă pentru prima dată la masculin. La feminin, în 2015 au avut loc meciuri din două grupe în România.

Campioana europeană en-titre este Spania, care are 12 medalii continentale, din care trei de aur (2009, 2011, 2015), titlul mondial în 2006, precum şi patru olimpice (trei de argint – 1984, 2008, 2012 şi una de bronz – Rio 2016).

Potrivit noului calendar FIBA, următoarea ediţie a Campionatului European va avea loc abia în 2021, peste doi ani fiind programat Campionatul Mondial, în preliminariile căruia va evolua şi România, în premieră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.