Cele cinci ţări care vor găzdui Campionatul European din 2028, Anglia, Scoţia, Ţara Galilor, Irlanda de Nord şi Irlanda, ar putea fi nevoite să joace în calificări, a anunţat şeful federaţiei engleze, Mark Bullingham, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Faptul că turneul se va desfăşura în cinci ţări diferite înseamnă că fiecare ţară nu poate primi automat un loc, aşa cum a fost cazul Germaniei în 2024, de exemplu. Cu toate acestea, se pare că UEFA a propus ca două dintre cele cinci echipe să fie eligibile în cazul în care nu reuşesc să se califice.

“Din punctul nostru de vedere, este bine să jucăm în calificări şi vrem ca toate ţările să participe”, a spus Bulligham la Sky Sports.

Potrivit oficialului, în prezent sunt discuţii între reprezentanţii ţărilor gazdă şi UEFA. “Ne gândim că participarea la calificări reprezintă un lucru bun, având în vedere noul format al fotbalului european”.

Euro 2028 se va disputa pe şase stadioane din Anglia, dar şi la Belfast, Dublin, Glasgow şi Cardiff.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.