Echipa naţională a Ţării Galilor a învins joi seara, pe teren propriu, scor 4-1, naţionala Finlandei, în semifinalele play-off-ului Euro 2024. Galezii vor juca finala cu Polonia, echipă care a dispus, acasă, de Estonia, cu 5-1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Cardiff, într-un meci arbitrat de o brigadă românească, condusă de arbitrul central Istvan Kovacs, Ţara Galilor a înscris încă din minutul 3, prin Brooks, aoi şi-a mărit avansul cu reuşita lui Neco Williams, din minutul 38. Oaspeţii au revenit în meci în minutul 45, prin Pukki, dar Brennan Johnson a restabilit, pemtru galezi, diferenţa de două goluri, în minutul 47, iar Daniel James a închis tabela şi Ţara Galilor va disputa finala play-off-ului, după ce s-a impus cu 4-1.

Polonia nu a avut probleme cu Estonia. Gazdle au condus cu 5-0, festivalul golurilor începând în minutul 22, prin Frankowski. Oaspeţii au avut un jucător eliminat în minutul 27, pe Paskotsi, dar polonezii au ratat desprinderea până la pauză, marcând golul de 2-0 în minutul 50, prin Zielinski. Gazdele au rezolvat însă meciul în numai şase minute, asigurându-şi un avantaj liniştitor. Piotrowski a înscris al treilea gol în minutul 70, apoi Mets a înscris în propria poartă, în minutul 74, iar Szymanski a făcut 5-0 în minutul 76. Estonia a marcat golul de onoare prin Vetkal, în minutul 78 şi Polonia s-a calificat în finală cu o victorie clară, 5-1.

Finala dintre Ţara Galilor şi Polonia se va disputa pe terenul primei echipe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.