Austria a avut o evoluţie slabă în preliminariile Cupei Mondiale, dar va juca în barajul care stabileşte ultimele echipe europene calificate la turneul final din Qatar, în urma performanţei din Liga Naţiunilor, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu patru victorii, patru înfrângeri şi o remiză, Austria ocupă locul 4 în Grupa F a preliminariilor, cu 13 puncte, după Danemarca, 27 de puncte, deja calificată la turneului final, Scoţia, 20 de puncte, sigură de prezenţa la baraj, şi Israel, 13 puncte. Doar Insulele Feroe (4 puncte) şi Moldova (un punct) sunt mai slab clasate.

Victoria din etapa a IX-a, scor 4-2, obţinută, sâmbătă, acasă, cu Israel, contează doar pentru palmares, dar echipa lui Franco Foda va juca barajul, după ce a ocupat locul I în grupa din Divizia B a Ligii Naţiunilor, din care a făcut parte şi România. Austriecii au terminat cu 13 puncte acea grupă, fiind urmaţi de Norvegia, 10 puncte, România, opt puncte, şi Irlanda de Nord, două puncte, echipă care a retrogradat în Divizia C.

La CM se califică reprezentativele de pe locurile I din cele zece grupe ale preliminariilor, iar ocupantele locurilor secunde şi cele mai bune două echipe câştigătoare de grupe din Liga Naţiunilor, care nu se numără printre formaţiile de mai sus, vor participa la baraj.

Cealaltă echipă care va merge la baraj din Liga Naţiunilor va fi din Grupa E a preliminariilor. În acest moment, Ţara Galilor este pe locul 2, cu 14 puncte, după Belgia, 19 puncte, calificată la turneul final, dar înaintea Cehiei, de pe locul 3, cu 11 puncte. Atât Cehia, cât şi Ţara Galilor, câştigătoare ale grupelor lor din Liga Naţiunilor, Divizia B, vor juca în faza următoare a calificărilor, fie din preliminarii, fie din Liga Naţiunilor, în funcţie de rezultatele din ultima etapă (mai sunt de disputat, marţi, partidele Ţara Galilor - Belgia şi Cehia - Estonia).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.