Jucătoarea britanică Emma Răducanu, locul 20 WTA, a confirmat, după înfrângerea suferită în optimile de finală ale turenului WTA 250 de la Linz, că va colabora cu antrenorul german Torben Beltz, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Evident, este un mare privilegiu să lucrez cu un antrenor atât de experimentat. Cu siguranţă, sunt foarte încântată să lucrez cu el pe tot parcursul pauzei competiţionale şi anul viitor. Lucrurile se îmbunătăţesc, este un sentiment foarte pozitiv şi sunt bucuroasă de toată munca care urmează. A lucrat cu Kerber, care este o jucătoare atât de grozavă şi a câştigat trei turnee de grand slam. Cred că această experienţă ajută cu siguranţă pe cineva fără experienţă ca mine şi mă simt foarte încrezătoare. Este, de asemenea, un tip cu adevărat pozitiv, vesel, care aduce o mare energie echipei şi cred că asta este important atunci când călătoreşti destul de mult timp în circuit", a spus Răducanu.

Beltz, 44 de ani, s-a despărţit recent de germana Angelique Kerber, cu care a lucrat în mai multe perioade, ajutând-o să câştige două dintre cele trei grand slam-uri din palmares, Australian Open şi US Open, ambele în 2016. Germana a mai triumfat la turneul de la Wimbledon, când a fost antrenată de belgianul Wim Fissette.

The Telegraph a notat că Beltz, Emma Răducanu şi impresarul acesteia au fost fotografiaţi, la 20 octombrie, la o cafenea din apropiere de Bromley, unde locuieşte jucătoarea cu tată român şi mamă chineză.

Beltz a mai colaborat cu jucătoarea croată Donna Vekici.

La scurt timp după ce a câştigat US Open, în septembrie, sportiva de 18 ani s-a despărţit de antrenorul care a îndrumat-o către primul titlu major din carieră, Andrew Richardson.

La turneul de la Indian Wells, la care a fost eliminată de numărul 100 mondial Aliaksandra Sasnovici, în turul al doilea, în care a fost acceptată direct, Răducanu a lucrat cu Jeremy Bates, antrenor în cadrul Federaţiei Britanice de Tenis.

Emma Răducanu a fost învinsă, marţi, după un meci de 2 ore şi 36 de minute, scor 6-1, 6-7 (0), 7-5, de sportiva chineză Xinyiu Wang, locul 106 mondial, în turul al doilea al turneului de la Linz, în care a fost acceptată direct.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.