Federaţia ivoriană de fotbal l-a confirmat luni pe tehnicianul Emerse Faé în funcţia de selecţioner al echipei naţionale a Coastei de Fildeş, câştigătoarea Cupei Africii pe Naţiuni 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emerse Faé (40 de ani) a venit la CAN 2023 ca secund al lui Jean-Louis Gasset la naţionala Coastei de Fildeş şi a fost numit selecţioner interimar pe 24 ianuarie, după ce Gasset a fost demis pentru rezultate slabe înregistrate în grupa A a turneului final, unde ivorienii s-au clasat pe poziţia a treia, calificându-se totuşi în faza eliminatorie.

Faé a condus echipa „elefanţilor” în patru victorii consecutive (5-4 cu Senegal la 11 metri în optimi, 2-1 cu Mali în sferturi, 1-0 cu RD Congo în semifinale şi 2-1 în finală cu Nigeria) reuşind să câştige titlul continental şi primind trofeul destinat celui mai bun antrenor al competiţiei.

Luni, Emerse Faé a fost confirmat în funcţia de selecţioner al Coastei de Fildeş de către Federaţia ivoriană de fotbal, care nu a anunţat însă durata contractului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.