Eliza Varga, una dintre cele mai valoroase voleibaliste ale noului val, a decis să joace pentru naţionala României! Fostă componentă a reprezentativei de junioare, Eliza Varga este considerată, la ora actuală, ca fiind una dintre cele mai bune jucătoare pe postul său, anunţă Federaţia Română de Volei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eliza s-a născut la Budapesta pe 21 martie 1999, iar când avea doar câteva luni s-a mutat cu mama ei la Oradea. A început voleiul la 11 ani, la Viitorul Borş, apoi a jucat în liga secundă, cu CSU Oradea, după care, la 15 ani, a trecut la Medicina Târgu Mureş. Acolo a explodat şi a ajuns în naţionala de junioare din care mai făceau parte Adelina Ungureanu, Andra Artin sau Diana Ariton.

În ultimii patru ani, Eliza a jucat la formaţia maghiară de prima ligă Fatum Nyiregyhaza, una dintre forţele campionatului feminin din Ungaria. În sezonul 2020/ 2021 ea a cucerit atât titlul naţional, cât şi cupa cu formaţia sa. S-a transferat apoi în Coreea de Sud, la Pepper Savings Bank. De acolo a ajuns la KGC Ginseng Corporation.

Într-un meci din campionatul Coreei, a reuşit 56 de puncte pentru echipa sa, urcând în Top 5 mondial într-un clasament al punctelor realizate într-un singur meci.

Eliza se va alătura echipei naţionale, în această săptămână, la Piteşti, urmând să înceapă pregătirile pentru Golden League, dar şi pentru Campionatul European din această vară, din Italia!

La Golden League, România va juca într-o grupă cu Slovacia şi Cehia, iar în Italia, le va avea ca adversare pe Elveţia, Bosnia-Herţegovina, Croaţia, Bulgaria şi ţara gazdă, Italia. România va juca meciul de inaugurare la Euro 2023, cu Italia, la Verona.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.