Jucătoarea de tenis Elina Svitolina a anunţat că va lipsi de la mai multe "turnee preferate" din Europa şi de la întâlnirea de Billie Jean King Cup SUA-Ucraina din 15-16 aprilie, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea şi-a motivat această pauză prin durerile persistente avute la spate.

Uzată "psihic, dar şi fizic", Svitolina va pune deoparte racheta pentru o perioadă nedeterminată, a anunţat ea pe de Twitter.

"Am dureri de spate de ceva vreme. Durerea nu mi-a permis să mă pregătesc mai bine pentru turnee. Acum corpul meu nu mai suportă”, a scris Svitolina, adăugând că are nevoie de puţină odihnă după ultimele luni "extrem de dificile".

De la începutul războiului din Ucraina, jucătoarea de pe locul 20 WTA, care şi-a susţinut deschis ţara în timpul invaziei ruse, a participat la turneele de la Monterrey (unde a ajuns în sferturile de finală), Indian Wells şi Miami (la ambele fiind elimiantă în primul tur). Ea s-a angajat să doneze câştigurile primite la aceste turnee armatei ucrainene.

"Am urmărit cu o durere insuportabilă în inimă ceea ce se întâmpla în patria mea, Ucraina, şi cu ce curaj luptă poporul ucrainean. Asta mi-a dat un impuls uriaş să continui şi să lupt pe teren”, a adăugat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.