Eliminarea temporară şi-ar putea face apariţia în lumea fotbalului profesionist. nternational Football Association Board (IFAB), forul care gestionează regulile de joc şi care are puterea de a modifica şi inova, a decis să dea undă verde testelor pentru introducerea unor eliminări de 10 minute, inspirate de ceea ce se face în special în rugby.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Board-ul a fost de acord ca eliminarea temporară pentru proteste la adresa arbitrului sau erori tactice clare să fie experimentată la nivel profesionist", a precizat IFAB.

"Fanii sunt extrem de frustraţi când văd un contraatac promiţător anulat de un fault tactic", a declarat pentru AFP Mark Bullingham, directorul executiv al IFAB. "Iar întrebarea dacă un cartonaş galben este suficient pentru a pedepsi acest lucru ne-a determinat să ne întrebăm dacă nu cumva şi cartonaşul alb nu ar trebui să fie o opţiune. Scopul este de a îmbunătăţi comportamentul jucătorilor la toate nivelurile", a mai spus el.

IFAB va trebui acum să se asigure că se instituie un protocol pentru acest experiment, iar modificările propuse la regulament ar trebui să fie examinate în cadrul adunării generale anuale a forului, care va avea loc în martie 2024. Vom vedea în ce competiţii vor putea fi efectuate testele, a explicat Mark Bellingham. "Ştim că eliminarea temporară a funcţionat bine în competiţiile în care a fost introdusă", a mai spus oficialul.

În 2017, IFAB a autorizat punerea în aplicare a eliminării temporare în competiţiile de amatori, tineret, veterani şi handifotbal, lăsând la latitudinea fiecărei federaţii şi confederaţii să decidă cum să o aplice..

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.