Ciclistul columbian Egan Bernal (Ineos Grenadiers), campionul en titre, s-a retras din Turul Franţei, înaintea etapei a XVII-a, care are loc miercuri, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sportivul în vârstă de 23 de ani a pierdut mai mult de şapte minute faţă de liderul Primoz Roglici la urcarea de duminică, pe Grand Colombier. După etapa a XVI-a de marţi, Bernal ocupa locul 16 în clasamentul general, la puţin peste 19 minute de lider.

"În mod evident, nu aşa am vrut să se termine participarea mea în Turul Franţei, dar sunt de acord că este o decizie corectă pentru mine în aceste circumstanţe", a declarat Bernal.

Ecuadorianul Richard Carapaz este ciclistul cel mai bine clasat al Ineos, pe locul 14, la 17 minute şi 23 de secunde în spatele lui Roglici.  

"Am luat această decizie în interesul lui Egan. El este un adevărat campion căruia îi place să concureze, dar este şi un tânăr sportiv, cu multe tururi în faţa lui şi, în acest moment, considerăm că este mai înţelept pentru el să nu mai concureze", a declarat directorul echipei, Sir Dave Brailsford.

Echipa Ineos a dat şapte dintre ultimii opt câştigători ai Turului Franţei, între care britanicii Geraint Thomas, Chris Froome şi Bradley Wiggins.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.