Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că atunci când selecţionează jucători nu o face gândindu-se să nu supere pe cineva. El speră ca este bine că fotbaliştii neconvocaţi sunt supăraţi şi că i-ar plăcea ca acest lucru să îi ambiţioneze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Nu fac selecţia ca să nu supăr pe cineva. O facem după un studiu clar, monitorizare, informaţii. Am mers în mare parte pe nucleul conturat de Cosmin şi continuat de Mirel Rădoi. Sunt jucători care lipsesc, sunt jucători sub observaţie. Porţile noastre sunt deschise pentru orice jucător român care are valoare. Cei care sunt supăraţi e bine că sunt supăraţi, mi-ar plăcea ca acea supărare să o materializeze în ambiţie la club”, a spus Iordănescu.

El a precizat că ar mai fi vrut 4-5 jucători în lot, însă aceştia pot fi convocaţi în viitor. “Sunt 5-6 jucători care au fost chiar sub listă. E vorba şi de necesităţile pe care le avem. Aş mai fi vrut 3, 4, 5 jucători. Trebuie să fim echilibraţi în selecţia pe care o facem. Tot timpul vom avea un regret, dar asta nu ne împiedică ca în viitor să-i convocăm şi pe ei. Îl cunosc foarte bine pe Olaru, e un jucător care poate să dea foarte mult, are o marjă foarte mare de creştere, acum nu este nici la 60 la sută din ce poate să fie. Este în atenţia mea, vă asigur de asta”.

Iordănescu s-a declarat optimist pentru echipa naţională după primele antrenamente. “Sunt mai optimist, îi cunosc, îi cunoşteam, cu mulţi am lucrat. Nu mă aşteptam la surprize majore. Ce am evaluat, aia am găsit. Cred că echipa are potenţial să crească, putem să construim, ce m,ă încurajeaz este că am descoperit un grad foarte mare de receptivitate. Faptul că jucătorii răspuns aşa pentru mine este încurajator, dar lucrul acesta trebuie să persiste. Şi am încredere că va persista”.

Tehnicianul a făcut şi un apel către suporteri: “Aşteptăm suporterii să vină alături de echipa naţională. Fac un apel către suporterii noştri, nu doar pentru jocul cu Grecia, să vină alături de noi necondiţionat, pentru că ştiu cât de multă nevoie au băieţii de suportul publicului şi că dau infinit mai mult când sunt susţinuţi”.

Naţionala României va întâlni Grecia, vineri, de la ora 20.15, pe stadionul Steaua.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.