Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat, miercuri, că speră ca echipele din Liga 1 să poată evolua cât de curând pe stadionul Arcul de Triumf, care a fost gândit ca o bază pentru sportul românesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Arcul de Triumf, aşa cum am spus de la început, trebuia să fie o bază pentru sportul românesc, rugby, fotbal şi alte sporturi. Din păcate, parcurgem o perioadă birocratică. Deocamdată am avut nişte protocoale şi cu FRF şi cu FRR, de folosinţă gratuită, dar în curând sperăm să înfiinţăm acest centru naţional sportiv, care să administreze această bază. La avize, la ministere, acolo se împotmolesc lucrurile. Sper că cât de curând (n.r.: să fie echipele din Liga 1 pe Arcul de Triumf), a spus Eduard Novak, potrivit digisport.ro.

Întrebat care ar fi soluţia ca bazele noi din ţară să nu mai întâmpine atâtea impedimente, Eduard Novak a răspuns: "Singura şansă pentru bazele sportive din România este descentralizarea. Suntem singurul minister care avem elaborată legea sectorială pentru descentralizarare, pe toate sectoarele şi cred că doar aşa bazele sportive vor fi administrate bine, au şansa de a fi reablitate şi nu Ministerul să ţină toate bazele şi 80-90 la sută din bugetul nostru să îl cheltuim pe administrare. Către primăria Capitalei (n.r.: Arcul de Triumf ar urma să fie administrat de primărie)".

Pe de altă parte, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, le-a dat replica patronului FCSB, Gigi Becali, şi fotbalistului Florin Tănase în ceea ce priveşte stadionul Steaua. Becali a anunţat că face demersuri ca FCSB să joiace meciul cu CFR Cluj, din ultima etapă a play-off-ului, pe arena din Ghencea.

"Nu are nicio legătură cu biografia mea, cu faptul că sunt din Cluj. Problema ţine de oportunităţile pe care le avem în acest moment de disponibilitatea stadionului, nu faptul că echipa lui Becali, care se revendică de la Steaua, trebuie să joace pe acest stadion. Nu avem un contract cu clubul FCSB, nu avem nici cu LPF sau cu FRF. Deci din acest punct de vedere, nu putem da un răspuns acum. Poate că încă nu este niciun eveniment în acea dată, dar nu am discutat cu conducerea clubului pentru asta şi nu ştiu care e situaţia. Când va fi cazul, o să vedem ce evenimente avem, dacă avem. Domnul Becali nu închiriază stadioane, dar probabil că ar putea închiria unde vrea. Probabil că trebuie şi cei care sunt proprietari aici să accepte acest lucru. E problemă care ţine şi de suporterii Stelei, de toată comunitatea care înseamnă Steaua, care a dat mulţi campioni mondiali şi sigur că vocea acestei comunităţi este importantă pentru oricine", a spus Dîncu, potrivit DigiSport.

În ceea ce priveşte faptul că Florin Tănase a afirmat că stadionul din Ghencea este făcut şi din banii lui şi ai jucătorilor de la FCSB, ministrul a spus: "Nu am auzit că ar fi investit cineva aici. Eu sunt cel care a pus în proiect acest stadion şi nu căpitanul de la FCSB sau alt căpitan. A investit statul român în acest stadion, prin CNI. Cine revendică acest stadion este poporul român".

"Nu eu iau hotărârile cine intră pe Ghencea din Liga 1, sunt chestiuni comerciale, cred, care ţin de program. Eu înţeleg lobby-ul pe care îl face FCSB, dar nu e chiar aşa, nu reacţionează chiar toată lumea din ţara asta pentru că cineva vorbeşte la TV. Asta e o chestiune administrativă, se ia pe bază de raţionamente pragmatice, valorice, sau de altă natură, dar nu emoţionale. Nu ţin cu nimeni, eu sunt din Bistriţa, nu sunt nici de la CFR, nici de la Dinamo", a concluzionat ministrul Apărării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.