Ministrul Sportului, Eduard Novak, a postat, joi seară, în social media, un mesaj prin care le mulţumeşte echipelor care au respectat ponderea de participare de minimum 40 la sută a sportivilor români la competiţii oficiale naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Vă mulţumesc şi sunt recunoscător tuturor echipelor care au reuşit să respecte ponderea de 40 %! Ştiu că este greu, ştiu ca aţi făcut eforturi şi îmi doresc ca exemplul vostru să fie urmat treptat de toate cluburile. Voi puteţi responsabiliza sportul românesc. Felicitări!”, a notat Novak.

La 7 iulie, Eduard Novak a semnat ordinul care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi la competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă. Obiectivul acestei măsuri constă în susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022-2023, a precizat atunci ministerul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.