Fostul ministru Eduard Novak a comentat, într-un mesaj postat pe Facebook, incidentul grav de la Reşiţa, unde un sportiv de la lotul masculin de juniori la gimnastică a fost agresat în timpul cantonamentului de alţi doi colegi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Novak scrie că sportivul a fost torturat şi batjocorit doar pentru că este ungur.

“Un incident grav s-a petrecut la Reşiţa. Un sportiv din echipa naţională de origine maghiară a fost torturat şi batjocorit doar pentru că este ungur şi se afla într-o poziţie de inferioritate. Din păcate, mesajele lui Vadim Tudor, Funar, George Simion şi Şoşoacă au ajuns chiar şi la copii! Vă rog să înţelegeţi că aceste personaje sunt în stare de orice pentru a câştiga nişte voturi de la oameni care nu cunosc istoria şi realitatea despre unguri”, notează Eduard Novak.

“Cred că potenţialul nostru ca naţiune este mult mai mare decât să îi ascultăm pe aceşti indivizi fără valoare care ne dezbina. Noi trăim frumos, ne respectăm valorile şi cultura, avem prieteni români încă din copilărie care au învăţat limba maghiară, aşa că nu mai lăsaţi ca aceşti indivizi să vă otrăvească cu ura lor!”, a adăugat el.

Poliţiştii din Caraş-Severin s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal după ce un sportiv de la lotul masculin de juniori la gimnastică a fost agresat în timpul cantonamentului de la Reşiţa de alţi doi colegi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.