FRF a stabilit, joi, că ediţia 2020/2021 a Ligii I va avea 16 echipe, în loc de 14, astfel că nu va retrograda direct nicio formaţie din primul eşalon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dinamo, penultima după încheierea play-out-ului, rămâne în prima ligă, iar Chindia, ultima clasată, va da baraj cu CS Mioveni, locul 3 în Liga a II-a, cu meciuri la 9 şi 12 august.

Au promovat direct din Liga a II-a UTA şi FC Argeş.

"Clasamentul se îngheaţă, fiecare îşi păstrează locul din clasamentul la zi. Nicio echipă nu va mai juca. Acest clasament rămâne aşa cum îl vedem astăzi, indiferent dacă a jucat sau nu toate meciurile la zi. În ceea ce priveşte sezonul 2020/2021, s-a stabilit creşterea numărului de echipe de la 14 la 16. Mă bucur pentru susţinerea pe care primit-o acest proiect din partea cluburilor din Liga I, 13 din 14 echipe votând în favoarea lui", a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, la Casa Fotbalului.

Clasamentul final al play-off-ului este următorul: CFR Cluj - 49 de puncte (10 meciuri), CSU Craiova - 44 de puncte (9), Astra Giurgiu - 33 de puncte (8), FC Botoşani - 32 de puncte (10), FCSB - 31 de puncte (9), şi Gaz Metan Mediaş - 25 de puncte (10).

Clasamentul final al play-out-ului este următorul: FC Viitorul – 43 de puncte (14 meciuri), FC Hermannstadt – 35 de puncte (12), Sepsi – 34 de puncte (13 jocuri), Academica Clinceni – 32 de puncte (14), FC Voluntari – 31 de puncte (14), Poli Iaşi – 30 de puncte (14), Dinamo – 25 de puncte (9 jocuri), Chindia Târgovişte – 23 de puncte (12 jocuri).

Dinamo şi Chindia ar fi fost retrogradate dacă s-ar fi păstrat sistemul competiţional cu 14 echipe. Echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare a terminat sezonul cu cinci meciuri mai puţin, în urma cazurilor de infectare cu noul coronavirus din lot.

Campionatul 2020/2021 va începe la 22 august. La finalul sezonului regulat, după 30 de etape, primele şase echipe vor evolua în play-off, tur-retur, iar ultimele zece, în play-out, cu meciuri într-o singură manşă. Ultimele două clasate vor retrograda direct, iar ocupantele locurilor 13 şi 14 vor disputa un baraj de menţinere cu formaţii din Liga a II-a.

Din Liga a II-a vor promova direct două echipe.

De asemenea, va exista un baraj între echipele de pe locurile 7 şi 8 din clasamentul final (locurile 1 şi 2 din play-out-ul Ligii I), într-o singură manşă. Învingătoarea va da un alt baraj cu echipa de pe ultimul loc de cupe europene, din play-off.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.