Echipa României a obţinut, vineri, medalia de aur în proba pe echipe seniori la Campionatul Balcanic de echitaţie pe care îl găzduieşte, performanţa fiind obţinută după 24 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medalia de aur a fost cucerită de echipa României (8 puncte penalizare), în componenţa Ionel Bucur cu calul Cassius, Andy Candin cu Caruso, Norbert Schuman cu Belle de Jour şi Radu Ilioi cu Quintender.

Pe locul secund s-a clasat echipa Greciei (15 puncte penalizare), iar pe locul trei a fost Turcia (17 puncte penalizare).

”Avem aur balcanic, după 24 de ani suntem campioni balcanici pe echipe la seniori. Felicitări”, a fost mesajul Federaţiei Ecvestre Române după încheierea concursului.

Un moment amuzant a avut loc după festivitatea de premiere, când componenţii echipei României l-au luat pe sus pe preşedintele Federaţiei Ecvestre Române, Vlad Bontea, şi l-au ”îmbăiat” într-o rivieră din zona de concurs.

La tineret, echipa României a obţinut medalia de argint, cea de aur revenind Turciei, iar cea de bronz Croaţiei.

La Balcaniada Ecvestră de la Adunaţii Copăceni, Giurgiu (1-4 septembrie) participă peste 250 de cai din opt ţări, fiind un record în istoria de 48 de ani a competiţiei, iar valoarea cailor este estimată la peste 50 de milioane de euro.

Balcaniada de echitaţie este  cel mai mare eveniment sportiv pentru profesionişti, din Balcani. La scară internaţională, se plasează după Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi Campionatele Continentale.

România participă la Balcaniadă cu 40 de sportivi şi 50 de cai, la toate cele şase probe: copii, tineret, amazoane, cai tineri, seniori şi echipe. 

Prima ediţie a Balcaniadei Ecvestre a fost organizată în 1968, la Istanbul. Anul trecut competiţia a avut loc la Porto Carras, în Grecia, unde au participat 160 de cai şi 120 de sportivi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.