Echipa feminină de gimnastică a României şi cea masculină vor pleca duminică la turneul preolimpic de la Rio de Janeiro, unde vor concura pentru unul din cele patru locuri calificante din fiecare competiţie la Jocurile Olimpice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Delegaţia României pentru turneul preolimpic de la Rio va pleca, duminică, la ora 17.55, spre Paris, de unde va continua traseul către Brazilia.

Şeful delegaţiei este preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, acesta declarând, vineri, pentru News.ro, că gimnaştii vor face tot ce pot pentru a obţine calificarea la Jocurile Olimpice.

Echipele de gimnastică ale României vor pleca duminică la turneul preolimpic de la Rio (FOTO: Facebook/FR Gimnastica)
Echipele de gimnastică ale României vor pleca duminică la turneul preolimpic de la Rio (FOTO: Facebook/FR Gimnastica)

"Gimnaştii se pregătesc, fac tot ce pot pentru a obţine calificarea. La fete, absenţa Larisei Iordache este un handicap imens, iar totul va depinde de cum se prezintă echipa în ziua de concurs. Mai avem o incertitudine legată de una din sportivele din lot, mă refer la Laura Jurcă, dar sperăm să fie în regulă cu sănătatea pentru concurs", a declarat Adrian Stoica, pentru News.ro.

El a mai precizat că lotul feminin nu va fi condus de antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang, care au rămas decişi să nu se deplaseze cu echipa la Rio.

"Am tot sperat până în ultimul moment că se vor alătura echipei, dar nu s-a întâmplat acest lucru. Echipa feminină va fi condusă de antrenorii Lucian Sandu, Adela Popa şi Maria Fumea, care este coregraf. Cu toţii trebuie să aibă încredere şi să nu se gândească la ce presiune imensă există, pentru că există această presiune. Prea multe nu mai sunt de spus decât că avem nevoie de o zi bună în concurs şi multă concentrare din partea lor", a declarat Stoica.

Octavian Bellu declarase, joi, la DigiSport, că s-a pensionat şi a supervizat pregătirea echipei feminine în această perioadă în calitate de "voluntar", până la plecarea la turneul prelimpic.

Componenţa loturilor României, conform listei oficiale trimisă la FIG, este următoarea:

Feminin – Cătălina Ponor, Diana Bulimar, Anamaria Ocolişan, Silvia Zarzu, Dora Vulcan, Laura Jurcă şi Anda Butuc (rezervă). Antrenori: Lucian Sandu, Adela Popa, Maria Fumea, alături de dr. Mihaela Dobranici şi arbitrul Gabriela Robu.

Masculin – Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Vlad Cotună, Cristian Băţagă, Andrei Muntean, Andrei Ursache şi Daniel Rădeanu (rezervă). Antrenori: Ioan Suciu, Ştefan Gal, Vasile Vug, alături de maseorul Răzvan Spirescu şi arbitrul Dănuţ Grecu.

Turneul preolimpic de la Rio (16-18 aprilie) va debuta cu calificările la masculin, în care echipele au fost împărţite astfel: Germania, Canada (grupa 1), România, Spania şi Franţa (grupa 2) şi Ucraina, Olanda şi Belarus (grupa 3). În fiecare grupă vor evolua şi gimnaşti din mai multe naţiuni pentru calificări individuale.

La feminin, în 17 aprilie, gimnastele tricolore vor deschide concursul, în grupa 1 fiind repartizată şi Australia. În grupa 2 vor evolua Brazilia şi Elveţia, în grupa 3, Germania şi Coreea de Sud, iar în grupa 4, Belgia şi Franţa. De asemenea, gimnaste din mai multe ţări vor evolua pentru calificări individuale.

În urma celor două concursuri de calificare pe echipe, primele patru clasate, la masculin şi feminin, vor obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio.

În ultima zi a turneului preolimpic, 18 aprilie, sunt programate finalele pe aparate, la feminin şi masculin, în care vor concura primii opt clasaţi în calificări.

În 16 aprilie, calificările vor începe la ora locală 10.30 (16.30 în România), în 17 aprilie se vor desfăşura începând cu ora 9.30 (15.30), iar în 18 aprilie, finalele se vor derula de la 13.10 (19.10).

La Jocurile Olimpice de la Rio, România are calificat în prezent un singur gimnast, pe Marian Drăgulescu, la sărituri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.