Deznodământul grupelor Cupei Mondiale a arătat că echipele care s-au calificat fără probleme în faza următoare au fost cele mai bine pregătite psihic şi care nu au fost distrase de probleme politice, a afirmat fostul tehnician Arsene Wenger, în prezent oficial FIFA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Reuters, Wenger a spus, în timpul unei analize tehnice a grupelor, referindu-se la eliminările Germaniei, Belgiei şi Daanemarcei, că s-a văzut că echipele care s-au concentrat pe fotbal şi au început bine, de exemplu Brazilia, Franţa şi Anglia, au ajuns mai uşor în optimi.

“Echipele care nu au dezamăgit la primul meci sunt cele experimentate şi au rezultate... au jucat bine în primul meci. De asemenea, echipele pregătite psihic şi concentrate pe competiţie, nu pe manifestaţii politice”, a adăugat Arsene Wenger.

Cupa Mondială din Qatar a stârnit controverse, inclusiv în rândul participanţilor, unii exprimându-şi îngrijorarea cu privire la tratamentul ţării gazdă faţă de muncitorii migranţi şi la problemele legate de drepturile LGBT, inclusiv în contextul ameninţărilor FIFA de sancţionare a jucătorilor pentru declaraţii sau gesturi politice.

Cea mai vehementă a fost federaţia germană în presiunile pentru ca jucătorii să poate banderole “OneLove”. Forul a afirmat că “un şantaj extrem” a făcut Germania, Danemarca, Belgia, Olanda, Ţara Galilor, Anglia şi Elveţia să renunţe la planurile ca jucătorii să poate banderolele respective.

Înainte de startul meciului cu Japonia, din grupe, jucătorii din echipa Germaniei au pozat cu mâinile la gură, sugerând că au fost făcuţi să tacă de FIFA.

Şi Danemarca a fost hotărâtă în privinţa banderolelor OneLove şi luna trecută a vrut să folosească pe echipamentul de antrenament sloganuri de susţinere a drepturilor omului.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.