Echipajul masculin de 8+1 al României s-a calificat, joi, în finala probei la Campionatul Mondial de canotaj de la Sarasota, după ce a încheiat pe locul 2 în recalificări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipajul tricolor, format din canotorii Cristian Ivaşcu, Marius-Vasile Cozmiuc, Adrian Damii, Constantin Adam, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Cristi-Ilie Pîrghie, Ciprian Tudosă şi Adrian Munteanu a încheiat cursa pe locul 2, cu timpul de 5:34.22 minute, obţinând calificarea în finala probei.

Tot joi, echipajul feminin de dublu vâsle categorie uşoară al României, format din sportivele Ionela-Livia Lehaci şi Gianina-Elena Beleagă a încheiat pe locul 2 în semifinale, cu timpul de 7:02.05 minute, obţinând calificarea în finala probei, unde au ajuns primele trei clasate.

De asemenea, echipajul masculin de dublu rame al României (Vlad-Dragoş Aicoboae, Cosmin Pascari) a încheiat pe locul 4 în semifinale şi a ratat finala A, urmând a concura în finala B a probei.

În finale a mai obţinut calificarea directă echipajul feminin de 8+1 (Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguş, Laura Oprea şi Daniela Druncea), care a încheiat pe locul 1 în seria a doua (6:07.32 minute).

Şase echipaje reprezintă România la Campionatul Mondial de canotaj.

La precedenta ediţie a Campionatului Mondial, în 2015, cea mai bună performanţă a României a fost locul 7.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.