Echipa israeliană de înot sincron a cerut duminică eliberarea ostaticilor ţinuţi în Gaza, postând pe contul său de Instagram două fotografii în care sportivele formează la suprafaţa apei mesajul "Bring them home now!” (Aduceţi-i acasă acum!).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“La fel ca întreaga ţară, şi noi aşteptăm şi sperăm că toţi cei răpiţi se vor întoarce curând acasă. Am decis să imortalizăm acest gest în speranţa de a sensibiliza opinia publică cu privire la crimele împotriva umanităţii comise împotriva israelienilor şi a cetăţenilor din multe ţări", a scris echipa într-un mesaj care însoţeşte fotografiile.

Zece sportive au participat la şedinţa foto realizată cu o dronă şi de sub apă în piscina naţională a Institutului Wingate din Netanya.

Războiul dintre Israel şi Hamas, declanşat de atacul sângeros al mişcării islamiste palestiniene pe teritoriul israelian la 7 octombrie, a intrat duminică în cea de-a 44-a zi. Armata israeliană estimează că aproximativ 240 de persoane au fost luate ostatice şi duse în Fâşia Gaza în timpul atacului iniţial al Hamas. Printre aceşti prizonieri se numără cel puţin treizeci de minori, inclusiv copii foarte mici, potrivit presei israeliene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.