Echipa feminină de spadă a României, formată din Alexandra Predescu, Bianca Benea, Zsuzsa Schlier şi Denisa Barosan, a câştigat, marţi, medaliile de argint la Campionatele Mondiale de juniori de la Verona.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Româncele antrenate de Nicolae Ille şi Iulian Bratu au fost învinse de Italia în finala mare, cu scorul de 45-31, informeză FR Scrimă.

Rezultatele "trocolorelor" până la finală au fost următoarele: 45-26 cu Mexic, în 16-imi; 39-38 cu Ungaria, în optimi; 45-39 cu SUA, în sferturi; 31-30 (la prioritate) cu Ucraina, în semifinale.

Pe locul trei s-a clasat Rusia, care a dispus în finala mică de Ucraina, scor 45-27.

Aceasta este prima medalie pentru scrima românească la o ediţie a Campionatelor Mondiale, într-o probă de juniori, după o pauză de zece ani. Precedenta a fost cucerită de către Simona Deac (actuală Pop) – argint la spadă juniori individual, la Acireale (Italia), în 2008.

În ceea ce priveşte medalia într-o probă de juniori pe echipe, ultima datează din 2004. Atunci, Ana Maria Brânză, Simona Alexandru, Loredana Iordăchioiu şi Oana Puiu cucereau bronzul în proba de spadă echipe, la Plovdiv (Bulgaria).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.