EAD, deţinătorul drepturilor comerciale şi TV ale Superligii şi furnizorul echipamentelor şi maşinilor VAR folosite la Liga 1 precizează că tehnologia folosită nu este cea mai ieftină, respingând astfel afirmaţiile făcute în 18 iulie de către antrenorul echipei Chindia Târgovişte. EAD subliniază că tehnologia folosită a fost aprobată şi validată de FIFA, este cea mai utilizată pentru VAR la nivel global şi este a doua cea mai scumpă tehnologie pentru operarea VAR. ”Mulţumim cluburilor, anticipat, dacă reprezentaţii lor nu vor mai comenta pe subiecte despre care nu s-au informat sau pe care nu le stăpânesc suficient de bine”, este mesajul companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Referitor la declaraţiile apărute în ultimele zile despre tehnologia VAR folosită în Superliga, EAD, deţinătorul drepturilor comerciale şi TV ale Superligii şi furnizorul echipamentelor şi maşinilor VAR folosite la Liga 1, face următoarele precizări:
 
- Tehnologia folosită nu este cea mai ieftină, aşa cum a declarat domnul Mihalcea, antrenorul echipei Chindia Târgovişte, după meciul desfăşurat în 18 iulie, la Botoşani.
- Tehnologia folosita în Liga 1 este Xeebra, de la EVS.
- Această tehnologie a fost aprobată şi validată de FIFA. De altfel DOAR tehnologiile aprobate de FIFA pot fi folosite în operarea VAR.
- Tehnologia EVS este cea mai folosită tehnologie, în acest moment, pentru VAR, la nivel global.
- Tehnologia EVS este, după analiza celorlalte tehnologii, a doua cea mai scumpă tehnologie pentru operarea VAR.
 
EAD reaminteşte că a cumpărat maşinile şi echipamentele pentru operarea VAR.
”Mulţumim cluburilor, anticipat, dacă reprezentaţii lor nu vor mai comenta pe subiecte despre care nu s-au informat sau pe care nu le stăpânesc suficient de bine. Astfel de declaraţii nu fac decât să afecteze imaginea competiţiei, a cluburilor, a LPF şi a EAD”, conchide EAD.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.