Dorinţa directorului executiv de la Ineos de a reduce costurile totale ale clubului Manchester United, după preluarea parţială a grupării mancuniene, ar putea duce la concedierea a 300 de angajaţi ai clubului, a anunţat miercuri cotidianul englez The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma achiziţionării unui sfert din acţiunile clubului englez Manchester United, CEO-ul de la Ineos, Jim Ratcliffe, ar dori să reducă costurile în cadrul clubului englez, susţine publicaţia britanică The Guardian, care scrie că omul de afaceri englez ar cere unei companii externe să efectueze un audit al grupării din Manchester, pentru a concedia o parte semnificativă din cei o mie de angajaţi pe care îi are clubul. Conform informaţiilor avute de presa britanică, este vizat un procent cuprins între 25% şi 30% dintre angajaţi, adică un număr de 300 dintre aceştia ar putea să-şi piardă locul de muncă.

Această operaţiune ar trebui să reducă la minim toate cheltuielile care nu au legătură cu achiziţia de jucători. Jim Ratcliffe are în plan să investească 300 de milioane de euro în infrastructura clubului. El a mai declarat că ar vrea să rămână „pe termen lung” la Manchester United: „Cred că putem oferi performanţă şi pe teren, pentru a completa succesul comercial incontestabil de care se bucură clubul. Acest lucru va necesita însă timp şi răbdare, dar şi rigoare şi management profesional la cel mai înalt nivel”, a declarat Jim Ratcliffe într-o scrisoare adresată suporterilor lui Manchester United.

Grupul Ineos, unde Jim Ratcliffe ocupă funcţia de director executiv, a preluat în vara anului 2019 clubul francez OGC Nice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.