Fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, duminică seară, după eliminarea României din faza grupelor la Campionatul European, că înfrângerea cu Albania, scor 0-1, este cea mai mare umilinţă din istoria echipei naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Când pui maimuţele să te bărbierească cu briciul, atunci... Prima greşeală a lui Iordănescu a fost când a revenit la naţională. E deranj mare în fotbalul ăsta. Cum să dai 240 de milioane unui club când tu nu ai produs banii ăştia în zece ani. Cum să dai afară staful medical. Asta e altă greşeală a lui Puiu Iordănescu. 60 la sută e a lui, 40 la sută a lui Burleanu. Niciodată nu am fost umiliţi ca acum. Albania merită felicitări, dar e mai mică decât Oltenia. Pe Hagi îl pui ori preşedinte la federaţie, ori îl pui selecţioner şi îi dai un milion pe an", a spus Dragomir, la Digi Sport.

Reprezentativa României a fost învinsă, duminică seară, la Lyon, cu scorul de 1-0, de selecţionata Albaniei, şi a fost eliminată de la Campionatul European încă din faza grupelor. Ultima înfrângere în faţa Albaniei suferită de România a avut loc la 2 mai 1948, la Bucureşti, scor 0-1.

În celălalt meci al grupei, Franţa şi Elveţia a remizat la Lille, scor 0-0, tot duminică. Astfel, România a ocupat ultimul loc în grupă

Grupa A a fost câştigată de Franţa, cu 7 puncte, urmată de Elveţia, cu 5 puncte, Albania, cu 3 puncte şi România, cu un punct. Franţa şi Elveţia sunt calificate în optimi, Albania trebuie să aştepte pentru a vedea dacă se află între cele patru echipe de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament, din cele şase grupe.

România a pierdut anterior cu Franţa, scor 1-2, şi a remizat cu Elveţia, scor 1-1. Jucătorii antrenaţi de Iordănescu aveau ca obiectiv calificarea în optimile de finală ale Euro-2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.