Venus Williams, locul 50 WTA, beneficiară a unui wild card, a învins-o, luni, cu scorul de 7-5, 3-6, 7-6 (4), pe belgianca Elise Mertens, locul 20 WTA, calificându-se în turul al doilea al turneului de categorie Premier 5 de la Roma.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partida a durat trei ore şi două minute, iar Venus, care a condus cu 5-1 în decisiv şi a avut nevoie de nouă mingi de meci, va evolua în turul secund cu sora ei, Serena Williams, în întânirea lor cu numărul 31 din circuit, a doua la Roma, după cea din 1998.

Serena conduce cu 18-12 în întâlnirile directe şi cu 2-1 pe zgură. Singura înfrângere a Serenei în faţa surorii ei pe zgură a avut loc în urmă cu 21 ani, tot la Roma. Ultima lor partidă pe zgură a avut loc în 2002, în finala French Open.

La rândul ei, Serena Williams, locul 11 WTA, a învins-o, tot luni, cu 6-4, 6-2, pe suedeza Rebecca Peterson, locul 64 WTA, în turul I.

Serena Williams este la primul turneu după aproape două luni. Ultimul ei meci a fost tot cu Rebecca Peterson, la Miami, în turul al doilea, când s-a impus cu scorul de 6-3, 1-6, 6-1.

După acea întâlnire, fostul lider WTA s-a retras din cauza unei accidentări la genunchi. Ultimul meci al ei pe zgură a fost în urmă cu aproape un an, în optimi, la Roland Garros.

La Roma, Serena Williams este pe partea de tablou a Simonei Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 3, pe care o poate întâlni în sferturi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.