Două brigăzi de arbitri din România vor oficia în cea mai importantă competiţie internaţională organizată de forul european, Rugby Europe Championship, informează Rugby România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rugby Europe Championship se desfăşoară începând din acest sezon într-un format nou, cele opt echipe participante fiind împărţite în două grupe. Arbitrii români vor oficia în Grupa opusă Stejarilor, adică în Grupa A, unde se află Georgia, Ţările de Jos, Spania şi Germania.

În prima etapă, la partida Georgia – Germania, de la Tbilisi, la centru a fost desemnat Cristian Şerban, care va fi ajutat la margini de Radu Petrescu şi Nicolae Frăţilă. În runda a treia, ultima din faza grupelor, în 18 februarie,  întâlnirea dintre Germania şi Ţările de Jos de la Neckarsulm, arbitru va fi Alexandru Ionescu, ajutat de Robert Diaconescu şi Vlad Iordăchescu.

Ne bucurăm că începem anul în forţă cu cele două delegări în cea mai importantă competiţie la nivel de seniori organizată de Rugby Europe. Este încă o confirmare a valorii arbitrajului românesc şi sper ca exemplu lor să fie luat de cât mai mulţi arbitri tineri, care să le calce pe urme. Sunt convins că prestaţia lor din cele două meciuri va fi foarte bună şi că vor fi delegaţi şi la partidele din fazele eliminatorii ale competiţiei.”, a declarat George Bărgăunaş, preşedintele Comisiei Centrale de Arbitri.

România, care face parte din Grupa B, alături de Portugalia, Belgia şi Polonia, va debuta în Rugby Europe Championship în data de 4 februarie, la Bucureşti, într-un meci cu Polonia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.