Doi suporteri italieni au fost condamnaţi marţi, la Paris pentru manifestări huliganice avute în timpul meciului din Liga Campionilor, dintre PSG şi Juventus Torino, partidă jucată la 6 septembrie 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi au fost condamnaţi pentru că unul dintre ei a imitat salutul nazist, iar celălalt a imitat o maimuţă, pe stadionul Parc des Princes, cu ocazia meciului PSG – Juventus, din grupele Ligii Campionilor.

După difuzarea pe reţelele de socializare a unor înregistrări video efectuate în zona rezervată suporterilor italieni, patru bărbaţi au fost arestaţi. Pentru doi dintre ei procedura a fost închisă fără alte măsuri, dar ceilalţi doi au fost trimişi în instanţă.

Marţi, instanţa l-a condamnat pe unul dintre ei la o amendă de 4.000 de euro şi o interdicţie de doi ani pe stadion pentru că a făcut un salut nazist adresat suporterilor parizieni. Infracţiunea comisă, potrivit instanţei pariziene, fiind cea de afişare, într-o arenă sportivă, a simbolurilor instigatoare la ură sau la discriminare rasială.

Un alt suporter, în vârstă de 19 ani la momentul meciului, a fost condamnat pentru insultă rasistă la o amendă cu suspendare de 1.500 de euro pentru că a imitat atitudinea unei gorile, în special faţă de un suporter de culoare al PSG.

Cei doi bărbaţi au fost, de asemenea, obligaţi să plătească o despăgubire simbolică, de un euro,  precum şi 800 de euro drept taxe legale către două asociaţii care s-au constitui în părţi civile - SOS Racisme şi Liga Internaţională împotriva Rasismului şi Antisemitismului (Licra).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.